Jan Scholte

'Ik begon met documentaires en organiseerde culturele evenementen, exposities zoals “De kunst van verzoening”. Later kwamen daar architectuurprojecties en onderwijsprojecten bij. In deze projecten vind ik veel van wat ik interessant vind om vorm te geven en over te brengen. Het is een feest om bezieling om te zetten in beeld.
Inspirerend bijvoorbeeld is de de passie van Suzanne Oxenaar of Piet Hein Eek om hun werk voor het voetlicht te brengen en inspirerende kunst te delen. Het is ook een genoegen om studenten te hebben, die technisch sneller zijn dan ik ben, en die je leert om een verhaal te vertellen met die techniek. En om dat verhaal met weinig budget en middelen toch optimaal vorm te geven.

Zo was ik weer prettig verrast toen de HvA Urban Projection 2009 uitliep op een feest van inhoud, beeld muziek met honderden bezoekers op de Singelgracht. Het is mooi om “voedend vorm te geven” te stimuleren en te proberen om het beste uit jezelf, je groep en het budget te halen. En of dat nu kunst of commercieel is, de insteek en kernwaarden zijn in 20 jaar niet veranderd.
Dit is een Beeld van wie ik ben en hoe ik werk. Creatief producent en regisseur, stimulerende organisator, betrokken docent.' – citaat van janscholte.nl

Jan is een vriend van lang geleden. Recent vond hij mij (John) weer terug, door mij een SMSje te sturen: 'Dit is Jan Scholte van een tydje geleden. Kunnen wy binnenkort wat drinken? Hartelyke groet, Jan van een tydje geleden.' Typerend. Jan blijkt mediaprojecten te doen, (nu) met name zeer grote projecties op gebouwen en zo. Fascinerend. Kijk hier maar eens.

Helaas ondersteunt deze browser dit object niet goed. Dit object is gestest met Internet Explorer en FireFox.

Zo, wat kun je daar nou op zeggen?

Jan Scholte
06 5363 6504
www.janscholte.nl

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 16:25
JanScholte