Metaal Kathedraal

In juni 2011 komen we op weer een nieuwe, spannende locatie voor een uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Dit keer is het een 100% ligconcert door Jeroen & Sandra van Veen op elektronische piano’s en Peter Elbertse op marimba.

met-kath

De locatie die ze hebben gekozen c.q. gevonden is de Metaal Kathedraal in De Meern. Dit is van oorsprong een neogotische kerk die later als metaalfabriek is gebruikt. Sinds maart 2011 is het gebouw geopend als trefpunt voor kunstenaars, workshops, exposities etc. Op de begane grond zijn er diverse ateliers beschikbaar en een grote open ruimte die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Een lange trap leidt naar het Hemelrijk, een prachtige verdieping – met houten vloer. De vloer rust op de degelijke stalen balken van de bovenloopkraan (of portaal-kraan) die nodig waren om zware stukken te verplaatsen toen de Metaal Kathedraal nog als metaalfabriek werd gebruikt. Zo'n vloer kan het gewicht van ongeveer alle mensen dragen die ook maar in het Hemelrijk passen. De portaalkranen zitten er nog. Misschien dat nu één van de aanwezige kunstenaars ze gebruikt in een object?

De sfeer bij het concert was geweldig, een monumentale setting van vergane glorie in de nok van de kerk, 50 mensen die liggen te genieten van prachtige muziek – je voelt het trillen van de marimba – mooi avondzonlicht, wat wil je nog meer?

Merel Waagmeester – zelf autonoom fotograaf – is één van de ‘beheerders’ van het pand en verzorgt gezellig drankjes met iets erbij. Wat een prachtige plek! Hou de agenda in de gaten via de site (zie onder) of organiseer er zelf iets!

Metaal Kathedraal
Rijksstraatweg 20      
3545 NA Utrecht (De Meern)      
     
http://metaalkathedraal.wordpress.com      
Facebook        
       
[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 16:19
orgelpark