Concerto

Hoewel John zelf geen muziekinstrument speelt, is hij wel een uitdrukkelijk muziekliefhebber. Jarenlang ging hij wekelijks (of op zijn minst maandelijks) naar muziekvoorstellingen, vooral klassiek. Zo nu en dan kleinschalig, meestal grootschalig. Vaak kwam hij bij de generale repetities van het Concertgebouworkest: de woensdagmiddagconcerten. Erg makkelijk als je vlakbij woont.
Als hij dan weer iets bijzonders had gehoord, spoedde hij zich naar Concerto, in de Utrechtsestraat. Elk mogelijk genre muziek is aanwezig: klassiek, hedendaags, pop, jazz, blues met elke mogelijke fusion daartussen. Dit wordt gekoppeld aan onvoorstelbaar veel keus, tien versies van Daphnis et Chloé bijvoorbeeld. Uitstekend, persoonlijk advies: Als u die uitvoering mooi vindt, moet u hier echt eens naar luisteren. Tips als Jard van Nes komt Mahlers derde zingen in het Concertgebouw. Verder kent het personeel je; en ja, de vaste bezoekers groeten elkaar ook...
De afgelopen jaren komt hij veel minder bij Concerto. Hij woont niet meer in Amsterdam en koopt ook veel minder muziek. Ook Concerto is veranderd: Concerto vormt nu samen met een aantal andere zelfstandige CD-handels een eigen keten, Platomania. De keren dat John er nu nog komt, valt hem op dat desondanks al het goede bewaard is gebleven: hetzelfde spectrum aan muziekstijlen, dezelfde ongelofelijk grote keus, dezelfde kwaliteit, dezelfde service. En dat – in zijn ervaring – al ten minste 25 jaar. Dat zoiets nog kan, in deze internettijd.

Concerto
Utrechtsestraat 52 -60
1017 VP Amsterdam
020 623 5228

http://www.platomania.eu/

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 16:26
concerto