Jeroen van Veen en Sandra Mol

Al jaren luisteren wij naar de muziek van Simeon ten Holt in allerlei uitvoeringen. Een groot aantal uitvoeringen zijn gemaakt door twee heel bijzondere pianisten. Jeroen van Veen en zijn vrouw Sandra Mol hebben we voor het eerst écht ontmoet in mei 2010 bij een heel bijzonder concert rondom de muziek van Erik Satie bij Theater Aan de Slag van Peter en Anja Elbertse in Culemborg. Al pratend bleek toen dat we al een aantal concerten met muziek van Simeon ten Holt hadden bijgewoond waar zij ook speelden. Jeroen en Sandra zijn zeer enthousiaste, zeer professionele pianisten, die qua genre graag buiten de gebaande paden gaan. Om een paar voorbeelden te noemen, concerten in de hal van een stationsgebouw, in oude fabrieksgebouwen; een concert over Satie, maar dan helemaal anders, met veel toelichting en het gebruik – door het publiek – van allerlei kleine dingetjes om muziek mee te maken; de tangomuziek van Ástor Piazzola door Jeroen gearrangeerd voor piano solo, ligconcerten...

bezinnen-groningen-515px

Sinds die eerste ontmoeting hebben we elkaar vaak teruggezien; ze brengen ons het hele land door: Fijnaart, Groningen, Culemborg, Haarlem, Alkmaar, Eindhoven... Het is een waar genot om hun concerten bij te wonen!
Jeroen en Sandra maken samen deel uit van ‘Het Piano-ensemble’ en Piano Duo Sandra & Jeroen.

Daarnaast heeft Jeroen nog de volgende activiteiten.

  • Pianomania Foundation: Jeroen is hiervan voorzitter van januari 2007 tot mei 2011 en houdt zich bezig met het organiseren van concerten en evenementen op bijzondere lokaties.
  • Simeon ten Holt Foundation: Jeroen is voorzitter van deze stichting sinds januari 2002. Hij houdt zich hierin bezig met de promotie van deze Nederlandse componist in het buitenland.
  • Van Veen Productions, Pianomania: Jeroen is oprichter en voorzitter van deze stichting, die sinds januari 1995 bestaat. Hij organiseert concerten, componeert en speelt zelf. Nieuwste activiteit: NLXL – een boek van Karel Tomeï – op muziek, samen met Sandra; de première heeft al plaatsgevonden, seizoen 2011/2012 in de theaters.

bezinnen-ligconcert-515px

Naast de drukke bezigheden samen met Jeroen heeft Sandra ook nog een eigen bedrijf voor haar grote passie: lesgeven! In de muziekstudio achter het woonhuis heeft ze sinds 1987 onder de naam De Walnoot een fulltime lespraktijk waar ze pianoles geeft aan ‘iedereen’: jong en oud, beginner of gevorderd. Daarnaast is ze gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen die speciale aandacht of begeleiding nodig hebben: kinderen die moeilijk leren, hoogbegaafde kinderen en kinderen met specifieke aandachtspunten zoals dyslexie (zie Wikipedia) of dyscalculie (zie Wikipedia). Soms is het best een zware opgaaf om het drukke concertprogramma te combineren met de lessen aan de leerlingen, want dat gaat elke dag door!

Jeroen van Veen & Sandra Mol
Westerwal 41
4101 ET Culemborg
0345 785 844

Jeroen   Sandra
06 2153 8017       06 4842 0437
         
Email        
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        
         
Websites        
http://www.jeroenvanveen.com       http://www.pianoles.org
http://www.vanveenproductions.com        
http://www.pianoduo.org        
http://www.pianoduo.eu        
http://www.ligconcert.nl        
http://www.nlxl.org        
http://www.pianomania.nl        
http://www.tubularbells4pianos.com        
http://www.piano-ensemble.org        
http://www.simeontenholt.com        
http://www.canto-ostinato.com        
http://ww.rolandbz.com        
http://www.djpiano.nl        
http://www.geen-kunst.com        
         
Social media        
YouTube
       Facebook
LinkedIn
       
Wikipedia
       
LastFM
       
Facebook
     
         
[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 16:27
simeon-ten-holt