Trattoria Salento

In augustus 2010 hadden we een aantal zakelijke afspraken in Berlijn. We waren daar dus om te werken, maar natuurlijk ook om Berlijn (weer) eens te zien: we heben er een werkweek van gemaakt. Arjanne had een – naar later bleek – net gerenoveerd tweekamerappartement gevonden, met WiFi, vlakbij de Kurfürstendamm, in de buurt van twee U-bahn stations, en dan toch nog in een rustige buurt. We hebben er heerlijk gewerkt!!

Een plezierige verrassing bleek dat zich – op zo'n 50 meter afstand – een werkelijk uitstekend Italiaans restaurant bevond: Ristorante Pizzeria Trattoria Salento. Behalve dat het eten uitstekend is (prima en uitgebreide kaart), is ook het personeel zeer prettig. Echte Italianen, uit de hiel van de laars. Hoewel de eigenaar, Silvano Pagliara, al enige tientallen jaren in Duitsland woont, gaat hij daar nog regelmatig heen en laat hij regelmatig blijken waar hij vandaan komt. Zo heeft hij een serieuze wijnkaart, met daarop een aantal uitstekende wijnen uit zijn geboortestreek. Plezierig genoeg bestaat de klantenkring van Trattoria Salento zowel uit bewoners uit de (directe) omgeving, als regelmatige bezoekers aan Berlijn -- die bijvoorbeeld vanwege de Berliner Messe al vele jaren twee perioden per jaar een week lang komen eten -- als toeristen. Toeristen zijn in de minderheid.

We gaan zeker weer terug naar Berlijn en zullen dan zeker weer bij Silvano Pagliari in zijn Trattoria Salento gaan eten!

Ristorante Pizzeria Trattoria Salento
Eisenzahnstrasse 16
10709 Berlijn
Duitsland
+49 (30) 8900 5600

http://www.salento-berlin.de

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 16:40
salentoberlin