Koepeltjesplaats

Onze vrienden Ilse & Nico hadden vroeger een restaurant in Amsterdam. Ze verhuisden naar Gaast in Friesland en hebben hun boerderij – de Koepeltjesplaats – in de afgelopen tien jaar helemaal van de grond af opgebouwd. De Koepeltjesplaats dateert uit 1917 en was oorspronkelijk een arbeidershuisje waar later een deel c.q. schuur werd aangebouwd. Toen er meer vee kwam, werd er naast de boerderij een ligboxstal gebouwd. Het dak van de stal was met koepels bedekt. Daar komt de naam Koepeltjesplaats vandaan: ‘Koepeltsje’ en ‘pleats’ – Fries voor boerderij.
Na eerst veel jaren te hebben besteed aan de eigen woning, wilden ze ook anderen de gelegenheid bieden hier te verblijven. Ze zijn daar prima in geslaagd!

koep-melkhuisje-515

In 2009 openden ze hun eerste appartement – het Melkhuisje, geschikt voor maximaal zes personen. De ruimte die ze daar bieden is groot (twee slaapkamers, woonkamer, woonkeuken), dus gewoon in het appartement ontspannen is ook geen enkel probleem. In het voorjaar van 2011 is officieel het tweede appartement geopend: de Schaapskooi. Opnieuw een prachtig staaltje vakmanschap van deze twee harde werkers. Dit is een appartement voor twee personen, maar... uitbreiding is nog mogelijk!

koep-schaapskooi-515

De boerderij is een plek geworden waar je heerlijk kunt ontspannen, met voor ieder wat wils in de omgeving: stadjes als Makkum en Bolsward, of gewoon heerlijk fietsen of wandelen. Bovendien zijn er regelmatig arrangementen waarbij je op de eerste avond een driegangenmaaltijd krijgt aangeboden. Zoiets als een ‘table d'hôtes’ in Frankrijk. Wanneer je bedenkt dat ze vroeger een restaurant hadden, kun je begrijpen dat zo'n table d'hôtes bij hen uitstekend is. Ook is het mogelijk een ontbijt of lunch te laten verzorgen.
In tegenstelling tot onze andere 'verblijfplaatsen', kenden wij Ilse & Nico al voordat zij met hun appartementen startten. Wij hebben hen ontmoet in een hotel op Goeree-Overflakkee, waar wij toevallig tegelijkertijd verbleven. Sinds die tijd hebben we ook samen met hun andere ‘verblijfplaatsen’ bezocht.
Helaas is Nico na een kort maar heftig ziekbed in juni 2012 overleden.

Koepeltjesplaats
Ilse de Ruijter
Boerestreek 12
8757 JS Gaast
06 4290 5856

http://www.koepeltjesplaats.nl/

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 16:43
koepeltjesplaats