denken

De essentie van kennis is wanneer je die hebt, die ook toe te passen; wanneer je die niet hebt, je onwetendheid toe te geven
Confucius

Voor zo ver wij weten, is 'denken' het meest menselijke soort gedrag dat wij kennen. Er zijn filosofen die veronderstellen dat de mensheid pas leerde denken toen 'vrije tijd' ontstond. Daardoor kun je afstand nemen. Dus niet instinctief reageren. Op een andere manier kijken; horen zonder angst voor onraad, voelen en zelfs genieten. Vertraagd reageren. Geborgenheid en veiligheid: zonder stress, zonder druk. Reflecteren, dromen, verbinden! En van daaruit, groeien. Op andere manieren dingen doen, en vernieuwen, veranderen, innoveren!

Kinderen leren denken; volwassenen leren dat weer af! Bestaat vrije tijd voor een volwassene? Woon-werkverkeer, eten om zes uur, de soap op TV, het nieuws van acht uur, de auto wassen in het weekend en daarna naar opa en oma? Gewoontes, doen wat 'hoort', de waan van de dag? Waar blijft die vrije tijd nou? Nemen we wel tijd om te denken?

denken-515px

Hebben organisaties überhaupt vrije tijd? Kunnen organisaties denken als hun medewerkers geen vrije tijd meer hebben? Hoeveel denkkracht is nodig voor een organisatie om te groeien, innoveren, veranderen en te vernieuwen?

Bij Digital Knowledge geloven wij dat doen zonder denken geen enkele zin heeft. We zien vaak dat beslissingen worden genomen op basis van 'ervaring', meestal ideëen die in de loop van de tijd in beton gegoten zijn. Door wel eerst te denken kunnen we de impact, kwaliteit en de effectiviteit van beslissingen sterk verbeteren. Meer doen door eerst te denken.

kerk-denken