Karpathios, Jonathan
ECHT ETEN - Met de groenten van Jon
2013

Dit prachtige cadeau voor mijn verjaardag is absoluut aan mij besteed! Het boek beschrijft de geheimen van de keuken van Jonathan en zijn favoriete recepten, die je helpen om de pakjes in de supermarkt te laten liggen.

In zijn eigen restaurant Vork & Mes (http://www.vorkenmes.nl/) in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp werkt Jonathan met producten zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen; dit is het resultaat van zijn eigen zoektocht naar ‘echt eten’. Hij vindt dat je moet koken met wat er is en niet moet bedenken wat je zou willen maken. Je moet je laten leiden door het ritme van de natuur. Hij doet dit met een eigen kas en vaste leveranciers van eerlijke producten en wil zijn gasten c.q. lezers daarmee dichter bij de bron van eten brengen.

Hij raadt je zelf aan de slag te gaan en je eigen voorraad onbewerkte producten aan te leggen als de seizoensproducten in overvloed aanwezig zijn. Maak jams en siropen, weck of zet groenten op zoetzuur, maak chutneys en sauzen voor een later moment.

In verschillende hoofdstukken behandelt hij alle productgroepen, van vlees en vis tot groente, kruiden en fruit. Heerlijk om te lezen, uitdagend om zelf met de recepten en aanbevelingen aan de slag te gaan.

Meer weten over Jonathan of filmpjes zien van zijn bezoeken aan leveranciers van dit boek? Bezoek dan de website: http://www.jonathankarpathios.com.

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op maandag 27 juli 2015 10:43
Cybercrime