Karpathios, Jonathan
ECHT ETEN 2 - Leven als Jon in Frankrijk
2015

Begin maart 2015 lees ik op Facebook een post over dit nieuwe boek van Jonathan Karpathios. Het is verkozen tot Kookboek van de maand en daarom geven ze 5 exemplaren weg. Ik ‘like’ het bericht, gewoon omdat ik het geweldig vind dat er weer een boek van zijn hand verschijnt. Tot mijn verbazing blijkt een week later dat ik tot de gelukkige winnaars behoor!

De visie van Jonathan is dat het eten dat we eten puur en uit de streek moet zijn. Puur omdat onze voedselketen is vervuild, onze bodem verarmd, en het dus anders moet. En uit de streek omdat dat dat lang transport overbodig maakt en daarmee bijdraagt aan duurzaamheid. Jonathan wil niet anderen overtuigen, zijn credo: Believe me or eat shit and die’.

Dit tweede boek bevat allereerst een mooi en makkelijk leesbaar – en uitvoerbaar! – plan voor jouw vierkantemeter moestuin. Op één vierkante meter kun je je eigen groenten kweken door een slimme ‘kalender’ te gebruiken.

Vervolgens is er een gedeelte met basisrecepten die je het hele jaar door kunt maken, omdat de ingrediënten steeds verkrijgbaar zijn.

Daarna volgt per seizoen –lente – zomer – herfst – winter – een overzicht van producten die bij dat seizoen horen en waar Jonathan graag mee werkt. Natuurlijk staan overal bijbehorende recepten. Helder uitgelegd, pure ingrediënten, voor iedereen zit er wel iets bij.

Wat mij betreft een aanrader dit boek!

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op vrijdag 24 juli 2015 14:16
Cybercrime