Schuitemaker, Dr. Gert
Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten
2008

Toen ik zelf een periode last had van gezondheidsklachten zoals moeheid, telkens verkouden zijn en hoesten, kwam ik er uiteindelijk via mijn ‘eigen’ orthomoleculair arts achter dat ik een enorm vitamine D(3) tekort had. Toen dat aangevuld werd door toediening van de juiste dosering in de juiste vorm van deze vitamine (in olie opgelost), verdwenen de klachten vrij snel.

Sindsdien ben en blijf ik geïnteresseerd in publicaties over vitamine D. Een kennis maakte mij attent op dit boekje van Gert Schuitemaker.

Hij is apotheker en doctor in de geneeskunde. Al tijdens zijn studie hield hij zich bezig met ‘voeding’ en gaf hij de voorkeur aan preventie boven het gebruik van medicijnen. Om die reden verdiepte hij zich in orthomoleculaire geneeskunde volgens de principes van Linus Pauling.
In dit boekje gaat hij in op alle facetten van vitamine D, zoals wat is de juiste dagdosering, wat is de relatie met ziekten als osteoporose, kanker en hart- en vaatziekten. Hij gaat ook in op de manier waarop de farmaceutische industrie de aandacht probeert af te leiden van vitamine D, omdat het belang van de industrie natuurlijk is om ziekten te behandelen met medicijnen en niet om de ziekten te voorkomen.

Schuitemaker adviseert een dagdosis van minimaal 2000 IE (Internationale Eenheden) vitamine D, waarmee hij veel verder gaat dan het meest recente advies van de Gezondheidsraad (2012; voor vrouwen 400 IE!). Zelf gebruik ik al jaren ca 3000 IE per dag en dat bevalt prima!

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 26 juli 2015 07:36
Cybercrime