Blog Yves Guillou

Blog Yves Guillou
http://triz-experience.blogspot.com/

‘Ik heb aan het INSA (Institut National des Sciences Appliqués) in Straatsburg de Advanced Master in Innovative Design gevolgd. Deze opleiding gaat vooral over TRIZ en OTSM-TRIZ en ik wil dit blog gebruiken om een aantal concepten die met deze theorie te maken hebben te verspreiden.
Omdat TRIZ niet los gezien kan worden van de omgeving waarin het wordt gebruikt, wil ik hier graag publiceren over gerelateerde thema’s die ik tegenkom. Hoewel ik werkzaam ben in de industrie, ben ik ook in andere aandachtsgebieden geïnteresseerd, zoals onderwijs. Dat heeft me ertoe gebracht om samen met onderwijsdeskundigen OTSM-TRIZ tools op dat gebied te ontwikkelen.’ - vertaald van http://triz-experience.blogspot.com/

Een van de mensen met wie Yves Guillou OTSM-TRIZ tools ontwikkelt heeft ons in 2010 gevonden op LinkedIn. Naar aanleiding daarvan hebben inmiddels verschillende ontmoetingen in Wallonië (België) plaatsgevonden (De Waalse TRIZ-connectie). Deze hebben er onder andere toe geleid dat we met een gelegenheidscoalitie in november 2011 deelnemen aan een evenement georganiseerd door Creative Wallonia: de Week van de Creativiteit. Meer informatie daarover op Facebook en TRIZ4You. Yves publiceert op zijn blog allerlei overpeinzingen en ervaringen uit zijn dagelijkse werkomgeving. Interessant om te lezen! Yves' blog is (helaas) alleen in het Frans beschikbaar.

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 17:01
blogyves