Khan Academy

http://www.khanacademy.org
Zie ook: YouTube en Wikipedia

'Gratis, wereldklasse educatie voor iedereen, waar dan ook. De Khan Academy is een organisatie op een missie. We zijn een organisatie zonder winstoogmerk, met het doel om educatie te verbeteren door gratis, wereldklasse opleidingen aan iedereen, overal aan te bieden.
Alle middelen op de site zijn beschikbaar voor iedereen. Het maakt niet uit of je een student bent, een leraar, leerling thuis, een directeur, een volwassene die na 20 jaar weer de schoolbanken ingaat, of een vriendelijke alien die een opstapje wil in Aardse biologie. De materialen en middelen van Khan Academy zijn voor iedereen volledig gratis beschikbaar.' -- vertaald van http://www.khanacademy.org/about.

Khan Academy is een klein, maar bijzonder instituut, opgezet door bijzondere mensen. De focus van het materiaal ligt op dit moment nog vooral op wiskunde, natuurkunde, een beetje (organische) scheikunde, wat economie (ook zeer actuele cases) en een klein beetje (vooral Amerikaanse) geschiedenis. Er zijn honderden video's, ook via YouTube, en duizenden opgaven. De gesproken tekst is vooralsnog (Amerikaans) Engels. De startniveaus zijn erg eenvoudig (vanaf opgaven als ‘3 + 4 =’); de eindniveaus liggen op examenniveau van het voortgezet onderwijs (VO), VWO en bevatten (Amerikaanse) examentrainingen. Het (gesproken) Engels is eenvoudig, de feedback op de site ook. Om bij de opgaven te komen moet je een Google of Facebook account gebruiken; onder de 13 jaar, via een ouder/verzorger – in verband met Amerikaanse wetgeving.

khan-monitor

Er zijn uitgebreide middelen om voortgang te monitoren, zowel individueel als groepsgewijs. Daarmee is Khan Academy niet alleen geschikt voor individuen, maar zeker ook voor groeps- of klassikaal onderwijs.Wij denken dat de leeromgeving die door Khan Academy wordt aangeboden zowel in het (basis)onderwijs als in het bedrijfsleven te gebruiken is voor verbreding en verdieping van de aangeboden onderwerpen, bijvoorbeeld voor her- en bijscholing. Of hier in Nederland het gebruik van (gesproken) Engels hierbij een ernstige belemmering is, valt te bezien. Wij zijn van plan een aantal ‘proefpersonen’ te vragen om met de site aan de slag te gaan!

khan-monitor2

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 17:02
KhanAcademy