Somales

‘SOMALES heeft zich verdiept in de “probleemgebieden van het onderwijs” en een heel bijzonder  onderwijsconcept ontwikkeld. Dit concept traint vakoverstijgend methoden, techniek en zogenaamde soft skills.

Kinderen hebben de natuurlijke gave dat ze spelend leren. Door te experimenteren en daarvan te leren, leren ze duurzamer en aantoonbaar meer. Meer dan 60% van het leren door kinderen gebeurt op basis van nadoen. SOMALES combineert spelen, plezier, experimenteren en leren op aantrekkelijke wijze en bereikt daardoor een hogere leermotivatie bij de kinderen, veel leerplezier en een hoog leerresultaat.’ – vertaald van www.somales.de

Arjanne heeft Olaf Weber ontmoet tijdens één van de trainingen in Letland. Ook hij is enorm bezig met de vertaling van het TRIZ-gedachtegoed naar de praktijk van het onderwijs.  Zijn invalshoek is alleen een heel andere: de techniek. Juist daarom is hij misschien wel zo waardevol voor ons. Hij is in staat om heel snel verbanden te zien tussen inhoudelijke zaken en de theorie erachter.

SOMALES
SO MACHT LERNEN SPASS - SO MACHT LERNEN SINN*
Olaf Weber
http://www.somales.de/ - in het Duits

* Zo is leren leuk. Zo heeft leren zin.

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op zondag 09 februari 2014 17:01
somales