Arjannes Ultieme Droom

In een weekend in juni 2007 hebben John en ik deelgenomen aan de training Life Manager. Als geheel was dit voor ons een geweldige training vooral vanwege twee aspecten.

Het ene aspect is heel algemeen, voor ons heel bijzonder! We kregen van bijna iedereen – afzonderlijk, zowel naar John als naar mij - een enorm positieve reactie op onze relatie, hoe goed ‘het eruit zag’. Wat een cadeau!

Het andere aspect betrof een van de onderdelen van het programma. Op zondag deden we de oefening ‘De ultieme droom’. Het is werkelijk een prachtige oefening, waarbij je met vier kwadranten werkt. Je begint in de linkerbovenhoek en draait dan de vier kwadranten met de klok mee: 1) beschrijving van de droom, 2) wat heb je nodig om de droom te kunnen uitvoeren, 3) hoe ga je je droom realiseren, 4) wat houdt je tegen om hem uit te voeren?

Je vult eerst je eigen kwadranten in en bespreekt vervolgens samen met je maatje van dat moment wat je hebt opgeschreven (en ook wat de ander heeft opgeschreven).

De inhoud van mijn droom is: Samen met John werken tot op hoge leeftijd aan de dingen die ons na aan het hart liggen, telkens anders, telkens nieuw, grensverleggend.

Wat heb ik nodig?

  1. tijd (hoge leeftijd)
  2. energie
  3. John
  4. voelen
  5. het nieuwe pad

Hoe ga ik dat doen?

  1. gezond en gelukkig leven
  2. + 5. een nieuw pad vinden
  3. doorgaan zoals nu en meer
  4. dit + haptonoom + NLP + zelf (training)

Wat houd je tegen? Niets, ik ben goed op weg om een/het nieuwe pad te vinden en dat gaat hiertoe leiden.

Het meest bijzondere van deze oefening was misschien wel dat John en ik onafhankelijk van elkaar – we werkten ver bij elkaar uit de buurt – voor 95% tot dezelfde droom kwamen. Geweldig, wat wil je nog meer?

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op dinsdag 30 juni 2015 13:52
ultdroom-177px