Faber, Adele & Elaine Mazlish, Elaine
How2Talk2Kids, Effectief communiceren met kinderen
2007

Adele Faber en Elaine Mazlish hebben een respectvolle manier van communiceren met kinderen ontwikkeld waar alle partijen zich beter bij voelen! Het boek biedt praktische direct toepasbare oplossingen voor elk kind van 2 tot 20 jaar. Het doel is om de cirkel van niet behulpzaam communiceren te doorbreken.

Je leert beter omgaan met de negatieve gevoelens van je kind; je leert grenzen te stellen terwijl de relatie met je kind goed blijft en zich zelfs verdiept; je kind leert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gedrag en komt zelf met oplossingen; je leert effectief te prijzen en je kind te bevrijden uit een vaste rol. Je kind krijgt door dit alles meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Als je door het boek heen leest, gaat het eigenlijk een beetje vanzelf: stap voor stap word je door de onderwerpen geleid en krijg je zelf ook steeds meer vertrouwen.

Van Adele Faber & Elaine Mazlish zijn nog andere titels beschikbaar; helaas zijn deze boeken niet in het Nederlands vertaald.

  • Siblings without Rivalry: How to help your children live together so you can live too (1987)
  • How to Talk So Kids Can Learn – at home and in school (1995)
  • How to Talk So Teens Will Listen and Listen So Teens Will Talk (2005)

De Nederlandse bewerking van dit boek is geschreven door Heleen de Hertog. In 2006 richtte zij How2Talk2Kids op en bewerkte het boek en de workshop voor de Nederlandse markt. Inmiddels worden er op diverse plaatsen regelmatig workshops gegeven.

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op dinsdag 30 juni 2015 15:35
Zittrain