Sidorchuk Tatiana & Khomenko, Nikolai
Thoughtivity for Kids
2006

In Thoughtivity for Kids gaat het vooral over hoe je bij kinderen van 3-8 jaar met behulp van TRIZ en andere innovatieve methoden creativiteit, voorstellingsvermogen en taal kunt ontwikkelen en hoe je ze problemen kunt leren oplossen. Het is een waardevolle bron van informatie voor leerkrachten en ouders. Elk hoofdstuk zit vol met activiteiten voor iedere leeftijdsgroep. Daarbij is het vooral van belang om het voorstellingsvermogen bij zeer jonge kinderen (jonger dan 4) te ontwikkelen, kinderen te leren situaties te analyseren, zeer jonge kinderen te leren hoe ze creatief kunnen ‘schrijven’ en ze technieken te leren voor het ontwikkelen van creativiteit. De originele (Russische) tekst is gedurende meer dan 15 jaar gebruikt voor het opleiden van meer dan 10.000 leerkrachten in Rusland.
Auteur Tatiana Sidorchuk heeft meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijzen van zeer jonge kinderen; mede-auteur Nikolai Khomenko heeft een nog langere researchervaring op het gebied van op TRIZ-gebaseerde probleemoplossingen en het opleiden van een grote verscheidenheid aan studenten.
Dit boek is niet geschikt om TRIZ te ‘leren’. Het is meer een praktische gids voor diegenen die al bekend zijn met TRIZ en al zijn modellen.

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
Laatst aangepast op dinsdag 30 juni 2015 15:36
Sidorchuk