SpeelJeWijs op Woensdag

In januari 2013 zijn Marije van den Hoek en Arjanne Boerendans gestart met SpeelJeWijs op Woensdag, een programma voor kinderen op een boerderij in Velserbroek! Inmiddels doet ook Marc Dekker alweer heel lang mee en hebben we sinds januari 2016 een nieuwe locatie voor onze activiteiten: Zorgboerderij de Straalhoeve in Vijfhuizen!

sjw1

Iedere woensdagmiddag is er tussen half 2 en 5 uur voor kinderen van alles te doen op de boerderij!

We stellen wekelijks een programma samen – vooral ook in samenspraak met de kinderen! – waarin de kinderen iets (nieuws) kunnen ervaren, leren, ontdekken, kortom genieten!
We combineren leuke ‘leer’dingen met activiteiten waarbij je met aandacht voor jezelf en elkaar nieuwe ervaringen opdoet. Dus op een speelse manier dingen leren die alle kinderen en dus ook ‘kinderen met iets extra’s’ – anderen noemen dat ook wel hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, autisme, dyslexie, PDD-NOS etc. – kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld stevig in je schoenen staan, pesten, verlegenheid, omgaan met emoties, grenzen aangeven, leren ontspannen, en gewoon lekker buitenspelen.

sjw3

Iedere week hebben we een thema waar we dan van alles omheen doen – binnen en buiten: spelletjes, iets knutselen, en natuurlijk heerlijk buiten zijn op de boerderij. Er zijn o.a. kippen, koeien, varkens en schapen en soms ook lammetjes... Ons doel met deze middagen is kinderen te laten beseffen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn, ze iets te laten leren. en vooral veel plezier te maken!

sjw2-515px

Kijk voor nog meer informatie over de woensdagmiddagen en een fotoimpressie op de Facebook-pagina van SpeelJeWijs.

sjw5

Wil je meer over dit initiatief weten of je kind hiervoor aanmelden? Bel of mail mij voor meer informatie.

Arjanne Boerendans 06 212 73 221 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

[Vorige]  [Volgende]  [Terug]
lab-onderzoeken